Tanken Som Räknas

Äntligen gick jag mot stationen och mot mina tre dagar av ledighet. Bort från jobbet, bort från stressen, bort från danskar som tror att man förstår vad de säger. Äter godiset jag köpte med personalrabatt.
Tar upp mobilen för att se hur lång tid det är kvar tills bussen går, hittar en post-it-lapp i fickan. Ett meddelande från mig själv.
Jag läser lappen, förundras över min djupsinnighet. Gläds av det budskap jag tolkar utifrån min text. Jag förstår nu vad jag egentligen menade, självklart försökte jag tala om för mig själv att ta det lugnt och njuta av sommaren, innan den är förbi. Ta vara på de stunder jag har och inte stressa mig förbi dem.
De här var de exakta orden på min lapp;

Cola 33 cl 8st.
Cola Zero 5st.
Fanta 3st.
Sprite 3st.
Hwila citr. 1.
Minute Maid gul 2st.

Seems To Be On My Mind

Det är underligt hur hjärnan registrerar saker, hur man kan märka konstiga saker. Som att man höll i exakt samma kniv när en arbetskamrat slutade sitt pass som när hon började det. Eller hur man inser att man haft tröjan bakochfram hela dagen...
Och det är när barn kommer in i receptionen/kiosken med mamma efter sig som säger att de får ta godis för en tia var, då kommer man ihåg hur det var när man själv fick ta godis för en tia när man var på semester. Men nästa insikt skrämmer lite. För nästa perspektiv av den händelsen som väntar är när man själv är mamman som låter barnen få varsin tia att köpa godis för.
Och trots att man ibland irriterar sig på jämngamla som försöker spela vuxna, så kan man då och då känna att det var länge sedan man kunde kalla sig själv för ett barn. Och herregud, om bara några år går man på universitet, och sedan får man ett riktigt jobb och bildar familj. Ändå tycker man att man inte hunnit med någonting hittills. Jag kan ju inte ens komma ihåg Berlinmurens fall...

Sunday

Det är ungefär 2,5 mil mellan Västervik och Gamleby. Jag vet det nu.

För när jag vid elvatiden på lördagkvällen insåg att, just det, det är söndag imorgon, så kollade jag tåg/buss-tider till Gamleby. Och jag tittade på dem igen. Och igen. Och svor.
Vem kan klandra mig för det? Jag förstod nämligen då att min enda chans att komma till jobbet var att cykla dit. 2,5 mil en söndagmorgon...

Jag gick upp tidigt, kom dit tidigt, och förvånades över hur lätt det faktiskt hade gått. Nu väntades bara jobb i ca åtta timmar.

Dagen funkade. Konstigt... Men så var det ju också hemvägen. Lustigt nog gick det inte riktigt lika lätt att cykla hem 2,5 mil, efter att cyklat den vägen en gång tidigare och sen jobbat.
Stannade på Almiks Café och åt lite.

Och till slut kom jag hem. Nöjd med mig själv. Något trött kanske...


Bring It Back

När vi flyttade hit (-93) fanns det en Ica-affär i närheten. Ica Rätt Livs.
Den affären kom senare att byta namn till Rimi. Mamma fortsatte att kalla den för Rätt Livs.
Efter ytterligare tid bytte den namn till Ica Supermarket. Jag skrattade åt hur de kunde kalla den lilla skokartongen för "Supermarket". Mamma fortsatte att kalla den för Rätt Livs, ibland för Rimi.
För kanske ett år sedan bytte den namn igen, till Ica Nära. Mamma kallade den för Ica Supermarket, och då och då Rätt Livs.
Ganska nyligen gjorde de en utbyggnad, Ica Spel & Fika. Affären fortsatte dock att heta Ica Nära. Mamma hann nu ikapp, och kallade den faktiskt oftast för Ica Nära (men dock med variationer av dess gamla namn).

Nu i veckan hade de den stora nyöppningen efter att ha blivit uppköpta.
Så nu har vi ett Netto här.

Köpte äpplen där häromdagen.
De smakade inte bra.

Det var bättre förr...

Tumbling Down

Hela världen snurrar i mitt tunga huvud.
Eller snurrar mitt tunga huvud i hela världen?
Jag gömmer mig i stora tröjor,
Gömmer mig för vad?
Världen som snurrar?
Eller hallucinationer som jag ändå inte ser?
Och jag frågar mig själv vad fan jag håller på med.
Inser hur dum jag måste se ut,
Tittar upp på världen igen.
(Världen som snurrar snabbare nu)
Faller, och somnar.

Holiday

Jag var ledig idag. En hel dag utan jobb, en hel dag utan slit!

Eller hur..

Tänkte passa på att göra saker jag inte har hunnit innan, och som jag inte kommer hinna senare. Och listan blev längre än jag trodde...

* Maila om ledigt från jobbet (anledning: Way Out West med Hanna!!!)
* Kolla mammas mail (se om bekräftelse kommit angående mat på deras vandring i Skottland)
* Kolla upp dagar jag jobbar (skriva upp i almanackan)
* Töma kompost-hinken i komposten (samtidigt försöka att inte spy)
* Töma papperskorgar, ställa ut soptunnan (tömning imorgon)
* Tvätta (bl.a. jobbtröjan)
* Diska (innebär även leta upp disk som bror spridit ut i alla delar av huset)
* Handla (till potatissallad)
* Fixa mat (göra potatissallad)

Hann även med att duscha, äta lunch (vid halv 8-tiden) och prata med syster en stund då hon ringde precis innan jag tänkte att jag skulle äta.

Så nu är jag utvilad och redo för jobbet igen!

...inte...

RSS 2.0