Dagens outfit?

Nästan varje morgon står man inför det tuffa beslutet vad man ska ha på sig under dagen. Antingen är man en sådan person som gräver sig igenom hela sin garderob i jakt på den perfekta outfiten, eller så tar man det som ligger överst och märker inte ens att strumporna man tog på sig var av två olika nyanser av blått. Och det är väl egentligen så det ska vara, man ska inte bry sig för mycket om hur man ser ut.

 

Men i vissa sammanhang spelar det stor roll hur man ser ut, hur man framställer sig själv. Har man som jag varit inskriven på arbetsförmedlingen och gått på deras intervjuskola så har man lärt sig att det betyder mycket att vara rätt klädd. Själv hade jag röda jeans och (tror jag) ett vitt linne på mig under intervjun som gav mig det jobb jag har idag. Bara ett tips till er arbetssökande där ute.

 

Ett annat exempel på betydelsen av att välja rätt ”dagens outfit” är hämtat från verkligheten. Det vill säga, från TV. För på TV är det extra viktigt hur man ser ut, för då är det inte bara de som sitter omkring dig som ser dig, det är alla som råkat slå på den kanalen just då. Jag råkade för någon vecka sen titta på Nyhetsmorgon på TV4, där de hade en diskussion om barn, sömnproblem hos barn och uppfostring. De hade tagit dit två personer, en författare och en barnläkare (som även han var författare). Läkaren var en äldre man i en blå skjorta och pulloverväst, medan författaren var en medelålders kvinna i en knallröd tröja, med stort hår och som uppenbarligen gått löst med sitt makeup-kit. Inte nog med det, hon verkade tycka att det var helt rätt tillfälle att tugga tuggummi. Efter bara några minuter kom jag på mig själv med att inte lyssna på henne. Kanske hade hon bra åsikter, men jag hörde dem inte. Inte ett ord.


RSS 2.0