Engagemang och EU

Jag tycker det är skönt att veta att det fortfarande finns folk som verkligen engagerar sig i viktiga frågor. Det är när man hamnar i olika forum som man känner den här varma känslan i magen då man kan tänka att, ja, här är de, de som gör något för att förbättra världen.

Jag kan känna ibland att jag inte gör tillräckligt för vår värld ibland, att jag misslyckats med att sätta mig in i de stora frågorna. Visst, jag har tydliga åsikter när det gäller homoadoption, mänskliga rättiheter, miljöförstöringen och dödsstraff, men det är ungefär så långt mitt engagemang sträcker sig.

Så det är därför jag blir så glad när jag ser att diskussionerna ändå är igång när det gäller de frågor som jag i min enfald så länge har försummat. Det värmer upp mitt hjärta när jag kommer in i ett forum och kan se att det även här har satts igång en vild diskussion om definitionen av ordet emo (ska det bara gälla musiken eller även stilen? Förvirringen är omfattande). Jag kan slappna av då jag sätter på TV:n och ser att de pratar om varför eller varför inte IPRED-lagen ska finnas (jag vet inte vad jag önskar mest - att artister ska få tjäna pengar eller att ungdomar ska spara pengar). Och jag skuttar nästan av glädje då jag återigen kan få läsa de genomtänkta inläggen i debatten som påverkar oss alla - är Björn Gustafsson rolig eller inte?


För övrigt vet jag fortfarande inte vilket parti jag ska rösta på i EU-valet. Jag gjorde precis ett test på DN.se, och det hjälpte inte precis. Skillnaden (i %) hur mycket mina åsikter stämde överens med de olika partierna var näst intill minimal. Jag kanske ändå blir tvungen att sätta mig in lite mer i de olika partiernas åsikter. Men det tråkiga med Sveriges partier är att de i stort sett tycker samma saker...

Svar på ett sms

När kvällen börjar bli lika grå och trist som den förra,

Du har hamnat framför datorn, igen.

När kvällen känns meningslös och ingenting händer,

Så får du ett meddelande från en vän.


En förebråelse, med en tydlig ton av besvikelse;

"Du har blivit skitdålig med uppdatering på din blogg, trist."

En känsla av att ha svikit har satt sig i ditt hjärta, tills du tänker:

Är det en text hon vill ha, så javisst.


För det var ju så hon fortsatte, vännen, i sitt sms;

"Du är skyldig mig en fin text bara för det :)"

Så med en suck öppnar du ett nytt dokument i Word,

Men du ler ändå stort, för du vet,


Att hon med sitt sms bekräftade det du behövde förstå;

Trots att du sitter ensam i ditt rum, ytterligare en kväll,

Så tänker någon på dig just nu, tänker bara på dig.

För hon försöker väl inte bara att vara snäll?


Så nu sitter du och ler över de rader som du skrivit,

Som ett tack för att vännen finns och gör sig påmind då och då.

Och du tänker, att mobilen är på för hennes skull,

Redo på de sms som alltid är värda att vänta på.


Är du nöjd nu? :p


Shopping inför balen

Jag har upptäckt att jag har haft helt rätt taktik när jag letat efter klänning och tillbehör till den kommande studentbalen.

När jag, lilla mor och syster var i Stockholm i början av året för att hitta en klänning så hade jag bara bestämt en sak - den skulle inte vara blå, för det visste jag att många skulle ha. I övrigt hade jag inte en tanke (om hur klänningen skulle se ut, andra tankar hade jag så klart). Det slutade i att jag, med mitt öppna sinne, hittade den perfekta. En vacker skapelse i mintgrönt och vitt.

Senare, nu efter påsk, började jag leta efter skor och väska. Där hade jag visserligen lite mer bestämda idéer - väskan skulle vara vit och ha ett långt band, för jag vill inte gå och hålla i den hela kvällen. Skorna skulle även de vara vita, med inte för hög klack och de var tvugna att täcka tårna (jag har fortfarande en tå med blå-lila nagel sedan Sälenresan). En stund på stan i Uppsala med syster, och sedan hade jag en påse med perfekta skor, en påse med en perfekt väska, och som en liten bonus även en påse med den perfekta studentklänningen.

Idag gjordes den sista inhandlingen - smycken. En studentpresent i förskott, då mina morföräldrar betalar för dem. Även i detta fall hade jag inte en klar bild av hur det skulle se ut, mer än att jag ville ha i silver. Vi hittade ett underbart halsband med örhängen till i den andra affären vi gick in i. En elegant och stilren design, men ändå med det där lilla extra (precis som klänningen). Jag fick testa dem, och föll direkt.


Så nu har jag testat hela kitet tillsammans (klänning, skor, väska, skor & smycken), och det är bara att konstatera:

Jag är sjukt vacker.


Men det visste jag ju i och för sig redan...


Dikt

För inte så länge sedan, när jag hade en håltimma, så tyckte du att jag skulle skriva en dikt till dig. Det gjorde jag inte.
Men, jag har kluddat ner några rader ganska nyligen, eller snarare fortsatt lite på något jag började på för ett tag sen. Det är ett resultat av tankegångar under en långpromenad. Men du kan väl se det som att det är till dig? Det är kort, men det får duga.
Du vet nog vem du är ;)


Att tänka på hur vacker du är får mig bara att le,

För en skönhet har oftast bara tid för sitt.

Men när jag tänker på hur du lyssnar på vad jag vill säga,

Då slår mitt hjärta i samma takt som ditt.


Lite smågulligt väl? :)


RSS 2.0